• 2329059 515 98+
  • 9121273839 98+
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

از قلب تاریخ با گل‌های جادویی

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

زعفران گیاهی چند ساله از خانواده زنبقیان، با گلبرگ‌های بنفش، سه کلاله قرمز و خامه زرد رنگ است.
نوع اهلی نشده این گیاه اسطوره‌ای در اصل متعلق به آسیای جنوب شرقی است. در اسناد تاریخی گفته شده است که نخستین بار در یونان و روم باستان، به کشت و برداشت زعفران توجه نشان داده شده است.

در یکی از افسانه‌های قدیم یونانی، از گیاه زعفران و کلاله های قرمز آن به عنوان نماد عشق ابدی یاد شده است. رنگ‌دانه‌های گیاه زعفران، در نقاشی‌های پیشاتاریخی غارهای بین‌النهرین، جایی در محدوده عراق کنونی و شمال غرب امپراتوری ایران با قدمتی حدود ۵۰ هزار سال، یافت شده‌اند.

در یک منبع گیاه‌شناسی آشوری متعلق به قرن هفتم پیش از میلاد، از این گیاه و خواص دارویی آن صحبت شده است. شواهدی وجود دارد که گیاه زعفران در بیش از هزار سال پیش در ایران و روسیه کشت می‌شده و محصول آن از طریق ایران به هند، مقدونیه و سایر نقاط جهان راه یافته است.

مصارف ادویه‌ای کلاله زعفران، به‌شکل تاریخی بسیار گسترده و متنوع بوده است. از این ادویه برای آشپزی، ساخت عطر، رنگ آمیزی فرش و پارچه، شستشوی بدن و درمان زخم، استفاده می‌‌کرده‌اند. گذشته از این‌ها زعفران در داروسازی و درمان بیماری‌های جسمی و روحی کاربردهای فراوان داشته و دارد.

در ادبیات و فرهنگ ایران در دوره‌های مختلف تاریخی، اشارات بسیار به زعفران به وفور یافت می‌شود.
در آثار برخی شعرای فارسی‌زبان از زعفران به عنوان نماد عشق، روی خوش و انسان شادِ دارای خلق گشاده، استفاده شده است.


© 2021 GP FOOD. All Rights Reserved. Powered by EXIR